VOIP و نحوه ی کار آن

مشخصات مقاله

این مقاله را در فضای مجازی برای دوستان خود ارسال کنید

پیشنهاد میکنیم این مقاله را با موزیک ملایم زیر مطالعه کنید.

VOIP و نحوه ی کار آن

مقدمه:

تلفن تحت شبکه یا همان VOIP که برگرفته از Voice Over Internet Protocol می باشد به معنی انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا می باشد که به نام IP تلفنی نیز معروف است که امکان استفاده از اینترنت را برای مکالمات تلفنی فراهم می کند.

VOIP یا همان سیستم تلفنی تحت شبکه از فن آوری دیجیتال بهره می گیرد که در مقابل استفاده از خطوط تلفن سنتی قرار گرفته است و نیازمند یک اتصال broadband مانند DSL می باشد.

به راحتی می توان گفت، VOIP یک تکنیک برای تبدیل سیگنال های آنالوگ صوت به داده های دیجیتالی می باشد که از طریق اینترنت منتقل می شوند. از روشهای  مجاز و کاملا رایگان برای برقرای ارتباطات تلفنی در هر جای دنیا می باشد که فقط کافی است هزینه ISP پرداخت شود. هدف از این‌ ایجاد این کار غلبه مرحله به مرحله بر چالش‌ هایی است که انتقال ترافیک صوتی را بر روی بستر نه چندان با کیفیت شبکه‌ های لوکال با خطر روبه‌رو می‌سازد.

بنابراین پیمودن این مسیر، لازمه ی تضمین موفقیت پروژه های VOIP های سازمانی می باشد. لازم است بدانید مکالمات تلفنی مبتنی بر IP، تفاوت‌ های چشمگیری با ارتباطات داده دارند و کیفیت این مکالمات ارتباط تنگاتنگی با کارایی شبکه دارد. طوری‌ که هرگونه تاخیر در تبادلات سطح شبکه، افت کیفیت محسوسی را به همراه خواهد داشت که التزام مدیران شبکه به ارتقای کارایی LAN، خطوط و تجهیزات دسترسی به شبکه گسترده و همچنین به‌ کارگیری ابزار های مدیریت و کنترل کیفیت را که شرط موفقیت پروژه‌های VOIP است به دنبال دارد.

سیستم های تلفنی VOIP و شبکه

نحوه ی کار VOIP چگونه است؟

مرسوم ترین کاربرد VOIP برای موارد شخصی و استفاده در منازل، سرویس های تلفنی مبتنی بر اینترنت می باشد که با محوریت یک سوئیچ (switch) تلفن انجام می گردد. با استفاده از فن آوری مذکور، کاربران می توانند همچنان دارای یک شماره تلفن باشند و در چنین مواردی امکان دارد از یک آداپتور(Adapter) نیز استفاده شود. این آداپتور امکان آنرا را دراختیار کاربر قرار می دهد تا بتوانند از یک تلفن معمولی نیز استفاده نمایند.

در زمان استفاده از سرویس فوق، مخاطب شما این موضوع را متوجه نخواهد شد که شما در حال استفاده از فن آوری VOIP می باشید و تشخیص کامل تفاوت بین سرویس فوق نسبت به یک تلفن سنتی برایش دقیق نخواهد بود. در سالهای نه چندان دور، متخصصان عرصه های علمی به این نتیجه رسیدند که می توان یک سیگنال را به صورت دیجیتال و در یک مسافت زیاد ارسال کرد.

فن آوری VOIP وشبکه

به همین دلیل بایستی قبل از ارسال هر گونه سیگنالی، آن را با استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال که با نام ADC شناخته می شود به دیجیتال تبدیل نمود و سپس ارسال و در نقطه پایانی انتقال نیز با استفاده از یک مبدل دیجیتال به آنالوگ که با نام DAC شناخته می شود، مجددا آنرا به حالت آنالوگ تبدیل کرد.

فن آوری VOIP همانند آنچه اشاره شد کار می کند طوریکه ابتدا صدای دیجیتال شده در بسته های اطلاعاتی قرار می گیرند و پس از ارسال در مقصد بار دیگر به صوت تبدیل می شوند و با ذخیره اطلاعات به فرمت دیجیتال می توان بر روی آنان کنترل بهتری را اعمال نمود . برای مثال می توان آنان را فشرده نمود و یا مسیر آنان را تعیین کرد و یا آنان را به یک فرمت جدید تر دیگر تبدیل کرد.

شبکه های مبتنی‌ بر پروتکل TCP/IP از بسته های اطلاعاتی IP تشکیل می گردندکه هر کدام شامل یک هدر که برای کنترل ارتباطات می باشد و همچنین یک payload به منظور مبادله داده می باشند. تکنولوژی VOIP از بسته های اطلاعاتی IP برای حرکت در شبکه و رسیدن به مقصد نهایی استفاده می کند.

 

1 نظر

  • برای تهیه انواع دوربین های مداربسته با نصب و راه اندازی رایگان با شماره های موجود در سایت با ما تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.